Bu haftanın iklim tehlikesi kuraklık!

Geçtiğimiz haftalarda etkili olan sıcak hava dalgası beraberinde önce orman yangınlarını şimdi de kuraklığı getirdi. Birçok ülke kuraklık alarmı verirken, Fransa Başbakanı tarafından bireysel su kullanımıyla ilgili vatandaşlara dikkatli olmaları için uyarı verildi. İspanya’da barajlardaki su seviyesinin mevsim normallerinin altında olması nedeniyle kişi başı kullanılabilir su miktarı sınırlandırıldı. İstanbul’da ise Avrupa’da kadar olmasa da barajların doluluk oranı geçtiğimiz haftalara göre azalıyor!

Kuraklık yavaş gelişen fakat yıkıcı etkileri olan bir iklim tehlikesidir. Kuraklık sonrasında meydana gelen su kıtlığı nedeniyle en çok su kullanan tarım sektörü en fazla etkilenmekte ve bu etki gıdaya erişimi zorlaştırmaktadır. Kuraklık nedeniyle sektörünüzü bekleyen risklerin farkında mısınız? Şirketiniz veya kurumunuza ait varlıkların gelecek dönemlerdeki kuraklık tehlikesi riskini biliyor musunuz?

CIRRUS Danışmanlık ve Mühendislik, şirketinizin sahip olduğu fiziksel varlıkların maruz kaldığı ve kalabileceği kuraklık tehlikesini de içeren birçok iklim tehlikesi için detaylı analizler ile fiziksel iklim risklerinizi değerlendirmekte ve TCFD risk raporlamanızı yapmaktadır.

Drought is the climate hazard of this week!

After heatwaves and wildfires emerged in recent weeks, Europe is now struggling with drought. While many countries issue drought alarms, the Prime Minister of France has warned citizens to use water with caution. In Spain, the amount of usable water per person has been constrained because the water level of dams is below seasonal averages. Although not as much as in Europe, in Istanbul, general dam occupancy rates are dropping compared to the previous weeks!

Drought is a slow growing but devastating hazard that may lead to water scarcity. Consequently, the agriculture sector, which is the largest water-using sector, faces food insecurity. Are you aware of the future risks that a drought may pose to the physical assets of your industry?

CIRRUS Consultancy and Engineering provides detailed assessments for your company’s physical climate risks for many climate hazards, including drought, and prepares TCFD risk reports.

Paylaş: