Geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık tarihinde ilk defa kaydedilen 40°C hava sıcaklığı; MetOffice’in de tarihinde ilk defa Kırmızı Alarm uyarısı yapmasına neden oldu. Portekiz, İspanya ve Fransa’da da 46°C’ye ulaşan sıcaklığın temel sebebi olan Aşırı Sıcak Hava Dalgası Avrupa’da büyük bir tahribat oluşturdu.

Geçen hafta yayınlanan raporlara göre, yaşanan aşırı sıcak hava dalgası olayları sırasında Avrupa’da 1.000’den fazla ölüm meydana geldi. Birleşik Krallık’ı vuran sıcak hava dalgaları, tren rayları ile yolların bükülmesine neden oldu.

Sıcak hava dalgaları insanların psikolojik ve sosyolojik sağlığını etkilemekte ve bazı durumlarda ölümlere neden olabilmektedir. Aşırı Sıcak Günlerde artan klima kullanımı nedeniyle elektrik kesintileri yaşanabilmektedir. Bununla birlikte, tarım sektörü ile altyapılar da sıcak hava dalgalarından büyük darbeler alabilmektedir.

İklim değişikliği etkileri ile şiddet ve görülme sıklığının giderek arttığı sıcak hava dalgalarının kendi varlıklarınız üzerinde oluşturacağı gelecek iklim risklerinin farkında mısınız? İklim değişikliğine uyum için bir planınız veya hazırlığınız var mı?

CIRRUS Danışmanlık ve Mühendislik, Yüksek Çözünürlüklü İklim Verisi kullanarak şirketinizin sahip olduğu varlıkların maruz kaldığı Fiziksel İklim Risklerini Firmaya Özel hazırlanmış detaylı analizler ile değerlendirmektedir.

Last week, the United Kingdom and much of Europe experienced Extreme Heatwaves, with the first time ever recorded temperature of 40°C in the UK (and the MetOffice issued the first-ever Red Warning) and temperatures reaching 46°C in Portugal, Spain, and France.

Heatwaves could affect the psychological and sociological health of people and could cause mortality in some cases. Power outages are common on those Extremely Hot Days due to increased use of air conditioning. Also, agriculture and infrastructure could take a huge hit from the heatwaves.

According to reports last week, more than 1,000 deaths have occurred in Europe during extreme heatwave events. The heatwaves hitting the United Kingdom have already caused train tracks to bend and roads to buckle.

With the increasing frequency and occurrence rates of heatwaves, are you aware of your own assets’ Future Climate Risks? Do you have any plans for adaptation?

CIRRUS Consultancy and Engineering provides tailor made solutions and detailed assessments for your company’s Physical Climate Risks in Türkiye by using High Resolution Climate Data.

Paylaş: